IF Brommapojkarna

1 - 2

(0-1)

Kalmar FF

IF Brommapojkarna - Kalmar FF (AS)

Publicerades Sunday, 30 March, 2014 18:09

Dagens allsvenska premiär på Grimsta IP inleddes som en sedvanlig premiär brukar. Båda lagen verkade lite osäkra på den egna kapaciteten och kände på varandra under den första kvarten.

Därefter kom Kalmar FF alltmer in i matchtempo och skapade ett par riktigt bra lägen. Först ut var Jonathan Ring som tog sig in från vänsterkanten och avlossade ett kanonskott som helt ställde Ivo Vazgec i BP-målet men bollen tog klockrent i ribban.

Tre minuter senare fick BP en hörna och på den uppfattade Ismael att Ring satte fart. Ismael fick iväg bollen snabbt och framme vid mittlinjen såg Ring att Måns Söderqvist var på väg att springa sig fri. Ring serverade fram till Söderqvist som fri med Vazgec snyggt placerade in bollen lågt mot bortre gaveln.

Kalmar FF skapade ytterligare två riktigt bra lägen till att utöka ledningen. I den 24:e spelminuten fick man en frispark i bra läge som Melker Hallberg slog riktigt snyggt men Vazgec lyckades tippa bollen i stolpen och på returen hann Hovda först men han fick inte in bollen.

I halvlekens sista spelminut spelade Ismael fram Seabstian Andersson mycket fint, Sebastian tog ner bollen och avslutade snabbt men Vazgec fick på en fin benparad och lyckades avvärja.

Andra halvlek var knappt sex minuter gammal när Jonathan Ring återigen träffade ramvirket. Det var Måns Söderqvist som slog ett inlägg fråm höger och Jonathan nådde högst och fick på en fin nick som tog klockrent i Ivo Vazgec högra stolpe. 2-0 kom bara tre minuter efter den chansen. Det var Emin Nouri som spelade in till Ring som klackskarvade fram till Måns Söderqvist som enkelt chippade in bollen.

I anfallet efter målet kunde BP reducera genom Gabriel Petrovic som fick på ett bra skott till höger om Cramer som var mitt i steget på väg åt andra hållet och således var helt chanslös på målet. Reduceringen gav Brommapojkarna vittring på ett kvitteringsmål och trots en utvisning på Jacob Une Larsson i den 68:e minuten fortsatte man flytta upp mycket folk i jakten på en kvittering.

Kvitteringsjakten ledde till två riktigt bra chanser för BP efter Larssons utvisning. Först var det Filip Tronêt som i den 79:e minuten tog ett avslut mot Cramer som dock var med bra och kunde styra undan utan att någon annan fick tag på bollen. I 90:e minuten kom ett fint inlägg från höger som Gustav Sandberg Magnusson nickade fint men Cramer var återigen med och stod helt rätt placerad och kunde greppa bollen.

Kalmar FF höll undan och kunde ta med sig tre viktiga poäng hem i premiärmatchen.

Hasse Eklund efter matchen
- Det var så klart skönt att få en trepoängare, vi visste ju att BP är svårspelade på sin hemmaplan och brukar göra bra resultat där. Det var viktigt för oss att komma dit med en bra attityd och det gjorde vi och fick med oss alla tre poängen och det är vi jätteglade för.
Vi hade ett väldigt fint publikstöd här på Grimsta idag. En väldigt röststark klack som var 12:e spelaren och vi hoppas att det kommer tillbaka ändå starkare på måndag när vi har vår hemmapremiär och hjälper oss mot Åtvidaberg.

Matchhändelser

 • 19
  min
  MÅL! Måns Söderqvist
 • 22
  min
  Gult kort: Jacob Une Larsson
 • 47
  min
  Gult kort: Marcus Nilsson
 • 53
  min
  Gult kort: Pontus Segerström
 • 54
  min
  MÅL! Måns Söderqvist
 • 55
  min
  MÅL! Gabriel Petrovic
 • 65
  min
  Gult kort: Gustav Sandberg Magnusson
 • 68
  min
  Gult kort: Jacob Une Larsson
 • 89
  min
  Rött kort: Jacob Une Larsson
 • 76
  min
  Byte: Måns Söderqvist (UT) - Melvin Platje (IN)
 • 79
  min
  Byte: Jonathan Ring (UT) - Tobias Eriksson (IN)
 • 92
  min
  Byte: Ismael (UT) - Romario (IN)

Statistik

 • IF Brommapojkarna1 - 2Kalmar FF
 • 49 Bollinnehav 51
 • 13 Avslut totalt 13
 • 8 Avslut på mål 7
 • 0 Avslut i målställning 2
 • 6 Hörnor 1
 • 11 Frisparkar 15
 • 3 Offside 1

Matchfakta

 • Matchtyp: AS
 • Datum: söndag 30 mars kl.15:00
 • Arena: Grimsta IP
 • TV: C More Live 2