Ny utmärkelse för Mattias Johansson

Publicerades Thursday, 29 December, 2011 18:41

Mattias Johansson, Smålands bästa fotbollsspelare 2011

Kalmar FF:s högerback Mattias Johansson har blivit framröstad av Smålands sportjournalister och Smålands FF till Smålands bästa fotbollsspelare 2011 på herrsidan. På damsidan gick priset till Lina Bertilsson, IFK Kalmar.

Juryn motivering: Fostrad i Jönköpingsföreningen IF Hallby fick Mattias Johansson sitt stora genombrott i Allsvenskan i våras. Den 19 årige högerbacken imponerade i match efter match och blev uttagen i U21-landslaget. Var proffsaktuell för Holländska toppklubben AZ Alkmaar redan i somras, lika aktuellt nu. Ansedd som Allsvenskans bäste spelare på positionen.

Mattias Johansson har tidigare under året fått utmärkelser i form av månadens tipselitspelare i april, samt vinnare av Barometerns totala betygsättning i Kalmar FF med ett snitt på 6,04.

2010 gick även priset för Smålands bästa fotbollsspelare på herrsidan till en spelare i Kalmar FF nämligen målvakten Etrit Berisha.