Nenad Djordjevic klar för Kalmar FF

Publicerades Monday, 27 February, 2012 13:00

Nenad Djordjevic och Kalmar FF överens om ett fyraårsavtal

Vid en presskonferens klockan 13:00 idag presenterade Kalmar FF ett tungt nyförvärv. Med på länk från Belgrad fanns den 32-åriga huvudpersonen själv, landslagsspelaren Nenad Djordjevic.

Kalmar FF har nu gjort klart med den serbiske försvarsspelaren Nenad Djordjevic. Kontraktet löper över fyra år och 32-årige Djordjevic ansluter omgående från den ryska klubben FC Krylia Sovetov.

Nenad Djordjevic har spelat större delen av sin fotbollskarriär i FK Partizan Belgrad där han varit i två omgångar, 2003-2007 och 2008-2010. I den serbiska klubben blev han mästare tre gånger, cupmästare vid två tillfällen och svarade för flera framträdanden i Champions League.

Fotbollskarriären startade dock i FK Jedinstvo Paracin, och det stora genombrottet kom i FK Obilic där han gjorde 97 ligamatcher under fyra säsonger. Sedan 2010 har han spelat för den ryska klubben Krylia Sovetov.

Nenad Djordjevic har flera landskamper på meritlistan. Debuten skedde 2002 med två landskamper för dåvarande förbundsrepubliken Jugoslavien innan landet omvandlades till Serbien & Montenegro. Totalt har det blivit 17 landskamper med VM i Tyskland 2006 som höjdpunkt.

Djordjevic provtränade med Kalmar FF vid två tillfällen i slutet på förra året och nu är han nu alltså överens med Kalmar FF om ett kontrakt som sträcker sig till och med säsongen 2015.

Kalmar FF:s klubbchef Svante Samuelsson:
-
Det ska bli oerhört spännande att se Nenad i Kalmar FF. Samtidigt som han är en väldigt skicklig fotbollsspelare, så kommer att också att bidra med sin professionella inställning och attityd.

Nenad Djordjevic om övergången:
-
Om jag ska vara ärlig så är jag glad att det här har slutat som det gjort och att jag har kunnat komma till Kalmar FF. De två största sakerna som gjorde att jag bestämde mig för spel i Kalmar FF är att jag har min familj i närheten samt att jag fick en positiv känsla av föreningen genom kontakten med Dobrilo Lazarevic (tolk) och Svante Samuelsson. Jag har också varit på plats i Kalmar och genomfört ett par träningar med laget och det mottagande jag fick då var naturligtvis också en del i min positiva känsla för laget.

Kalmar FF zeli Nenadu dobrodoslicu u klubu