Gothia Cup: Fjärde raka segern

16 juli, 2009 |

Kalmar FF vann dagens kvartsfinal mot Paris F.C med 3-0 och är därmed klara för semifinal i P17-turneringen.

Trots stort bollinnehav från Paris F.C under den första halvleken var det Kalmar FF som gick till halvtidsvila med 1-0. Detta sedan Oskar Cardmo Drott i den 28:e minuten nickat in en hörna slagen av Daniel Ahonen.

Segern grundlades sedan tolv minuter in på den andra halvleken. Efter ett briljant anfall kunde till slut Alexander Pettersson frispela Daniel Ahonen som enkelt rullade in bollen bakom den franska målvakten. Efter målet kontrollerade Kalmar FF matchen och gav inte fransmännen några möjligheter till reducering. 3-0 kom sedan på övertid efter det att Alexander Pettersson blivit fälld i straffområdet och själv tagit hand om den efterföljande straffen.

– Vi hade det lite svårt i början på matchen då vi inte fick igång vårt presspel. Men vi kommer tillbaks starkt och jag tycker att vi kontrollerar matchen efter vårt 2-0 mål. Jag har en känsla att vi nu kan gå hela vägen, sa Alexander Pettersson till Viasat Fotboll efter matchen.

Nu väntar semifinal mot Wolverhampton Wanderers FC som i sin kvartsfinal besegrade IF Elfsborg med 4-2. Matchen kommer att spelas på G:a Ullevi i morgon fredag klockan 20:50 och direktsändas i Viasat Fotboll. Helsingborgs IF möter Cruzeiro EC i den andra semifinalen med matchstart 19:30.