Kalmar FF U21 vidare till semifinal

20 oktober, 2010 |

Straffdrama i Göteborg bäddade för avancemang

Kalmar FF tog sig idag vidare till semifinal i U21-serien efter att man slagit ut IFK Göteborg i kvarten. Det blev dock ingen lätt seger och Göteborg hade länge en 1-0 ledning som höll sig trots att Kalmar FF fick två straffar som båda räddades av Göteborgs keeper. I den 87:e minuten lyckades Johan Bertilsson få in kvitteringen som gav förlängning.

Efter de två förlängningskvartarna stod det fortfarande 1-1 och straffläggningen fick inledas. Där drog Kalmar FF det längsta strået och kunde vinna matchen med 5-3.

Nu väntar Helsingborg som slog ut Elfsborg med 2-1 i den andra kvartsfinalen i en semifinal som avgörs hemma på Fredriksskans.

Matchfakta och Giles kommentar efter matchen hittar du här.