Rasmus Elm i startelvan mot Serbien

23 juni, 2009 |

Kalmar FF:s Rasmus Elm spelar från start på det svenska mittfältet i mötet med Serbien.

U21-EM på hemmaplan rullar vidare och ikväll väntar ödesmatch mot Serbien i Malmö. En semifinalplats står på spel och seger eller oavgjort är ett måste för det svenska U21-laget mästerskapet ska leva vidare. För bara några minuter sedan blev startelvan till matchen officiell och precis som i de två tidigare gruppspelsmatcherna återfinns Rasmus Elm på det svenska mittfältet.

Förbudskaptenerna Jörgen Lennartsson och Tommy Söderberg gör inga förändringar i startelvan till kvällens match mot Serbien. Det innebär att man håller fast vid samma lag som i de två tidigare matcherna mot Vitryssland och Italien. Rasmus Elm har spelat samtliga minuter hitills under U21-EM och samtidigt haft en framträdande roll på mittfältet. Det har också blivit ett mål framåt för mittfältaren och det kom i segermatchen mot Vitryssland för en vecka sedan.

Sverige: 1 Johan Dahlin – 2 Mikael Lustig, 3 Mattias Bjärsmyr [K], 4 Rasmus Bengtsson, 5 Emil Johansson – 18 Rasmus Elm, 13 Gustav Svensson, 19 Pontus Wernbloom, 20 Emir Bajrami – 9 Marcus Berg, 7 Ola Toivonen.

Ersättare: 12 Pär Hansson, 23 Kristoffer Nordfeldt – 6 Per Karlsson, 8 Andreas Landgren, 10 Denni Avdic, 11 Robin Söder, 14 Guillermo Molins, 15 Labinot Harbuzi, 16 Pierre Bengtsson, 17 Martin Olsson, 21 Gabriel Özkan, 22 Joel Ekstrand.

Sverige-Serbien har matchstart klockan 20:45 och du följer matchen i TV4 med start klockan 20:00.