Seger i Helsingborg

19 juli, 2010 |

Kalmar FF U21 vann även returmatchen mot HIF

Det blev seger även i returen för Kalmar FF:s U21-lag i kväll när Helsingborgs IF besegrades med 1-0 efter ett sent straffmål av Daryl Smylie.

Helsingborg inledde annars matchen bäst men Kalmar FF växte successivt in i matchen. Första halvlek bjöd dock inte på några större målchanser åt endera hållet.

I den andra fick HIF en utvisningpå Fredrik Liverstam och efter det så kunde Kalmar FF ta kommandot. Kort efter utvisningen rann Douglas igenom HIF-försvaret och målvakten drog ner honom med följd att han blev frilägesutvisad och Kalmar FF fick en straff. Straffen tog Daryl Smylie hand om och förvaltade på bästa sätt och satte det mål som gav Kalmar FF segern.

HIF forcerade intensivt de sista minuterna i matchen och lyfte upp i princip allt som fanns på planen men utan att skapa några riktigt heta kvitteringschanser.

Matchfakta och Giles Stilles kommentar hittar du här.