Seger i seriefinalen

12 juli, 2010 |

Kalmar FF vann kvällens seriefinal mot Malmö FF med klara 4-1.

MFF hade mest boll under första halvlek men Kalmar FF spelade ett taktiskr diciplinerat försvarsspel så det kom inte mycket ut av bollinnehavet. Istället kunde KFF ta ledningen med 1-0 efter ett fint kombinationsspel på högerkanten av Daniel Ahonen och Rasmus Sjöstedt som skickade in bollen till Hampus Bohman som med ett kliniskt avslut såg till att KFF fick in kvällens första mål redan i den 5:e spelminuten.

Därefter dröjde det ända tills halvlekens sista fem minuter men då kom målen snabbt. I den 40:e tog Daryl Smylie en fin löpning i djupet och serverades av Rasmus Sjöstedt innan han utökade till 2-0. Två minuter senare reducerade Wilton Figureido för MFF direkt på frispark och i halvlekens sista minute cykelsparkade Stefan Ålander in 3-1.

Halvvägs in i andra halvlek fick Malmö går ner på tio man då Filip Stenström drog ner Douglas och frilägesutvisades. Frisparken tog Douglas själv hand om och förvaltade på bästa sätt genom att fastställa slutresultaet till 4-1.

Matchfakta och Giles Stilles kommentar hittar du här.