Startelvan mot Malmö FF

Publicerades Tuesday, 30 June, 2009 12:21

Kalmar FF spelar idag seriematch i Folksam U21 Södra mot Malmö FF. Matchen spelas på Malmö Stadion och startar klockan 17:00.

Fyra bortamatcher i rad stundar för U21-laget som idag sätter sig i bussen med destination Malmö och match mot Malmö FF. Efter den tämligen enkla segern mot Landskrona BoIS i senaste omgången gick Kalmar FF till tabelltopp i Folksam U21 Södra. Man ligger nu en poäng före Halmstads BK efter åtta spelade matcher. Nu väntar seriematch mot tabellfemman Malmö som efter en svag inledning på säsongen verkligen har ryckt upp sig. Laget kommer till dagens match med bra självförtroende i truppen efter tre segrar på de fyra senaste matcherna. I senaste omgången, 24/6, spelade man ut hela sitt register då Mjällby AIF avfärdades med hela 6-0. Laget är också starkt på sin hemmaplan och har bara en förlust på fyra matcher.

Kalmar FF är fortfarande obesegrat på bortaplan och har imponerade 15-2 i målskillnad. Under de sju första matcherna har laget plockat sex segrar och säsongens hitills enda förlust kom i hemmamötet med Östers IF för drygt en månad sedan.

Malmö FF och Kalmar FF ställdes mot varandra i U21 under tre tillfällen 2008. Två seriematcher och en kvartsfinal i det efterföljande slutspelet. Kalmar FF vann vårens seriematch på Malmö Stadion med 4-0 medans MFF tog revanch på hösten i Kalmar och vann på Fredriksskans med 2-0. KFF vann sedan serien och Malmö FF slutade på en tredjeplats -  nio poäng efter. I slutspelets kvartsfinal på Fredriksskans körde skåningarna över Kalmar FF på Fredriksskans - en match som slutade hela 6-1. Malmö FF vann sedan semifinalen mot Helsingborgs IF med 2-1 och finalen mot IFK Norrköping med 5-4 efter förlängning. MFF är såldes regerande mästare i Folksam U21.

Dagens domare heter Jakob Magnetorp och kommer från Södra Sandby. Peter Jönsson och Lars Hansson, båda Malmö, är assisterande.

Hemsidan kommer att finnas på plats i Malmö för liverapportering från matchen. Vi startar upp klockan 16:45 från Malmö Stadion och för att komma till liverapportering klickar du här.

Giles Stille har tagit ut en 15-manna trupp och Kalmar FF ställer upp med följande startelva.

Zlatan Azinovic

Mattias Johansson - Markus Thorbjörnsson - Petter Lennartsson - Joakim Karlsson

Lasse Johansson

Marcus Mårtensson - Jimmie Augustsson - Hampus Bohman - Lourival Assis

Marcelo Julio Victoriana

Avbytare
Etrit Berisha (mv)
Rasmus Sjöstedt
Måns Söderqvist
Mattias Pavic

Startelvan - Malmö FF

Dusan Melichárek

David Durmaz - Markus Halsti - Patrik Karlsson - Tobias Malm

Muamet Asanovksi - Rick Kruys

Jeffrey Aubynn - Pontus Jansson - Jimmy Durmaz

Alex Nilsson

Avbytare
Tobias Uddenäs(mv)
Pelle Holm
Amin Nazari
Nikola Petkovski
Robin Simovic