KFF vände och vann på Olympia

Publicerades Sunday, 27 October, 2013 20:18

Kvällens seger var den första på Olympia på nio år

Kalmar FF besegrade Helsingborgs IF med 3-2 i kvällens bortamatch mot Helsingborgs IF. Segern var den första på Olympia på nio år. 

Kalmar FF stod för en imponerade vändning i kvällens bortamatch mot Helsingborgs IF. Med knappt tjugo minuter kvar på ett regnigt och blåsigt Olympia stod det 2-0 till hemmalaget. I det läget talade inget för att Kalmar FF skulle få med sig några poäng hem från Skåne. 

Men tre stycken lyckade byten av Nanne Bergstrand förändrade matchbilden totalt. In kom bland annat Jonathan Ring som i den 73:e minuter serverade David Elm som slog in reduceringen. Sju minuter senare kom också kvitteringen när Nenad Djordjevic höll sig framme och slog in 2-2 från nära håll. 

Och det skulle inte sluta där. Med en minut kvar av ordinarie tid slog David Elm till igen. Återigen stod Jonathan Ring för förarbetet till Elm som på volley skickade in segermålet bakom en chanslös Pär Hansson i hemmamålet. David både fullträffar var hans fjärde och femte mål i den rödvita tröjan sedan återkomsten till Kalmar FF

Helsingborg tog ledningen i den 38:e minuten genom Imad Khalili i en halvlek som präglades av mycket närkamper och ett stort bollinnehav från hemmalaget. 2-0 föll i den 65:e minuten genom Arnor Smarason som snyggt skruvade in bollen bakom Lars Cramer som för övrigt gjorde en handfull kvalificerade räddningar i matchen. Hur historien slutade vet du redan. 

Kvällen seger gör att Kalmar FF befäste sin femteplats i tabellen och har nu lika många poäng (49) som fyran Helsingborg. Inför den sista omgången som spelas om en vecka finns det en liten chans att nå tredjeplatsen som skulle ge en plats till Europa League. För KFF väntar Mjällby AIF på hemmaplan medan fyran Helsingborg ställs mot AIK på Friends Arena. IFK Göteborg är trea på 51 poäng och möter IFK Norrköping på Gamla Ullevi.

Biljetter till den spännande säsongsavslutningen och Sydostderbyt mot Mjällby AIF på Guldfågeln Arena köper du online här. Du kan också inhandla din matchbiljett på Kalmar FF:s kansli som håller öppet måndag-fredag 08:00-12:00. 13:00-16:00 eller på Kalmar Turistbyrå samt Kalmar Biljettcentrum i Kalmarsalen.

Matchfakta från kvällens match hittar du här

Fler nyheter

Gruppspelet lottat i Svenska Cupen

KFF ställs mot AIK, ÖIS och J-Södra
Nov 11
Gruppspelet lottat i Svenska Cupen

Kontraktet säkrat på Guldfågeln Arena!

KFF klart för Allsvenskan 2020
Nov 10
Kontraktet säkrat på Guldfågeln Arena!

Truppen mot IK Brage

Inför söndagens match
Nov 09
Truppen mot IK Brage

Stort intresse för söndagens kvalmatch

Köp din biljett till söndagens match
Nov 08
Stort intresse för söndagens kvalmatch

Nils Fröling i blågult

KFF-spelare i U21-landslaget
Nov 07
Nils Fröling i blågult

Seger i första kvalmatchen

Herrem och Fröling målskyttar
Nov 06
Seger i första kvalmatchen

Information till dig som ska stötta Kalmar FF i Borlänge

Supporterinformation från KFF:s SLO
Nov 06
Information till dig som ska stötta Kalmar FF i Borlänge

Truppen mot IK Brage

Inför onsdagens kvalmatch
Nov 05
Truppen mot IK Brage

TV: Karl Holst inför kommande kvalmatcherna

Supportrarna kraftsamlar inför onsdag och söndag
Nov 05
TV: Karl Holst inför kommande kvalmatcherna