David Elm gästar onsdagens Allsvenskans Podcast

Publicerades Tuesday, 10 June, 2014 13:05

Att spela för en annan klubb i Allsvenskan var märkligt tyckte David Elm. Därför var det väldigt skönt när möjligheten att flytta hem till Kalmar dök upp igen förra säsongen. 

Att David Elm valde att skriva på för Elfsborg 2011 kom som en överraskning för många. Det hade ryktats om en återkomst till Kalmar FF efter tiden i Fulham, men istället hamnade alltså anfallaren hos en toppkonkurrent. I Allsvenskans podcast förklarar han varför.

– Kalmar blev aldrig något alternativ för det saknades ekonomiska medel mellan dem och Fulham. Den presskonferensen kommer jag aldrig glömma, det var jobbigt att sitta där. Man kände sig som en svikare. det är klart att det blir känsligt, säger han.

Trots känslan vid övergången är tiden i Elfsborg ingen han skulle vilja ha ogjord. Elm spelade en viktig roll när SM-guldet bärgades 2012 – inte minst när han avgjorde det viktiga rivalmötet mot IFK Göteborg på Borås Arena på tilläggstid. Och just att det var mot blåvitt var extra kul med tanke på att de blivit en favoritmotståndare berättar David.

– Alla derbyn mot Göteborg var extra heta och det var alltid speciellt att möta IFK. Det tycker vi här också. Jag har ingenting emot dem, men de gillar den fotbollen jag gillar. Så det är alltid kul matcher.

När chansen att återvända till Kalmar dök upp tvekade han inte en sekund. Äventyret i England (som han berättar ingående om i Allsvenskans podcast) och guldet i Elfsborg var fantastiska enligt David – men de kan ändå inte jämföras med känslan att spela för klubben han har närmast hjärtat.

– Jag älskar Kalmar FF och jag brinner för föreningen. Jag har lärt mig att man inte ska säga att man är kvar för evigt – men jag kommer aldrig spela för något annat svenskt lag igen, det tror jag inte.

Har du synpunkter eller frågor om avsnittet? Använd hashtagen #allpodd på Twitter eller mejla programledaren Adam Kalin på adam.kalin@byrandagny.se.

Avsnittet finns också på iTunes. Lyssna/prenumerera här.
RSS: http://www.allsvenskan.se/feed/podcast

Fler nyheter

U21: Seger mot IFK Värnamo

Ett ungt KFF vann med 2-0 på Finnvedsvallen
Sep 17
U21: Seger mot IFK Värnamo

U21: Truppen mot IFK Värnamo

Inför dagens match
Sep 17
U21: Truppen mot IFK Värnamo

Träningsschema v.38

Veckan med Kalmar FF
Sep 16
Träningsschema v.38

Besked kring Alexander Jakobsens skada

KFF-mittfältare utgick skadad mot Östersund
Sep 15
Besked kring Alexander Jakobsens skada

Nils Fröling avgjorde med drömmål mot Östersund!

Seger med 2-1 på Jämtkraft Arena
Sep 14
Nils Fröling avgjorde med drömmål mot Östersund!

U19: Förlust mot Malmö FF

7-0 på Hybridgräset i Malmö
Sep 14
U19: Förlust mot Malmö FF

Se veckans avsnitt av Studio Kalmar FF

Intervju med Mattias Rosenlund
Sep 13
Se veckans avsnitt av Studio Kalmar FF

Truppen mot Östersunds FK

Inför morgondagens match
Sep 13
Truppen mot Östersunds FK

Romario stängs av ytterligare en match

Beslut från diciplinnämnden
Sep 11
Romario stängs av ytterligare en match