Seger på Strandvallen

Publicerades Monday, 27 October, 2014 21:32

Kalmar FF kunde vinna kvällens match mot Mjällby med 2-0 (2-0)

Efter en tuff period kunde äntligen en trepongare räknas hem. Kalmar FF var det starkare laget i dagens "Sydostderby" mot Mjällby AIF och efter två mål under första halvlek kunde man räkna in ytterligare tre poäng och därmed avancera till en 11:e plats, en poäng efter Helsingborg och Halmstad.

Båda målen föll som sagt i den första halvleken och båda efter fasta situationer. 1-0 kunde Tor Øyvind Hovda peta in i den 15:e spelminuten efter ett långt inkast av Pär Ericsson och 2-0 nickade Marcus Nilsson in sedan Tobias Eriksson serverat med en frispark i halvlekens slutminuter.

Hasse Eklund efter kvällens match
- Vi fick ju ett tidigt mål vilket gjorde att vi kunde spela lite mer på resultatet och det stärkte oss mentalt att få det där målet. Jag såg på grabbarna hela veckan men framför allt innan matchen att dom verkligen ville visa sig från sin bästa sida. Det gjorde dom verkligen idag även om vi inte hade mer än äran att spela om så krigade dom i 90 minuter där ute på plan och jag är jättestolt över den karaktär dom visade upp i kväll. Härligt att vi är tillbaka på vinnarspåret igen och får sjunga segersången efter match!

Nu återstår endast en match av årets allsvenska säsong och den spelas hemma på Guldfågeln Arena nu på lördag klockan 13:00 då AIK gästar oss. Det är redan ont om biljetter till den matchen så vi rekommenderar förköp under veckan på kansliet, webben, Kalmar Turistbyrå eller hos Kalmar Biljettcentrum.

Matchfakta från kvällens match hittar du här.

Fler nyheter

Seger för U19-laget i Krügers startcomeback

Onyemaechi tvåmålsskytt på Gasten
Sep 22
Seger för U19-laget i Krügers startcomeback

Se presskonferensen efter KFF- BKH

Intervju med Magnus Pehrsson och Andreas Alm
Sep 21
Se presskonferensen efter KFF- BKH

Oavgjort på Guldfågeln Arena

1-1 mot BK Häcken
Sep 21
Oavgjort på Guldfågeln Arena

Skadeuppdatering i truppen

Läget just nu
Sep 21
Skadeuppdatering i truppen

Truppen mot BK Häcken

Inför lördagens match
Sep 20
Truppen mot BK Häcken

Ladda upp inför lördagens match med Supporterunionen

Uppladdning inför BK Häcken på O´Learys i Kalmar
Sep 20
Ladda upp inför lördagens match med Supporterunionen

U21: Seger mot IFK Värnamo

Ett ungt KFF vann med 2-0 på Finnvedsvallen
Sep 17
U21: Seger mot IFK Värnamo

U21: Truppen mot IFK Värnamo

Inför dagens match
Sep 17
U21: Truppen mot IFK Värnamo

Träningsschema v.38

Veckan med Kalmar FF
Sep 16
Träningsschema v.38

Besked kring Alexander Jakobsens skada

KFF-mittfältare utgick skadad mot Östersund
Sep 15
Besked kring Alexander Jakobsens skada