Hiago klar för Kalmar FF!

Publicerades Friday, 19 January, 2018 08:50

Idag blev det klart att Kalmar FF värvar Hiago de Oliveira Ramiro från Fortaleza i Brasilien. Igår kväll anlände han till Kalmar och gör sin första träning under fredagen kl.11.00 på Gasten. 

Hiago, välkommen till Kalmar FF! Kan du börja med att berätta när fick du höra om intresset från Kalmar för första gången?
- Första gången var i oktober. Sen dess har jag väntat på att kontraktet i Allsvenskan skulle bli klart. Efter det har intresset växt sig allt starkare. Samtidigt som även mitt intresse ökade också. Jag kände direkt från början att föreningen varit väldigt angelägna att jag ska komma hit.

Vad var det till slut som gjorde att valet föll på Kalmar FF?
- Möjligheten att spela i en europeisk klubb. När jag fick höra om intresset sökte jag på nätet om Kalmar FF och såg att det är en bra förening. Bra struktur, fin arena och fina förutsättningar att lyckas. Jag tror rent generellt att Allsvenskan är en bra liga i Europa att komma till och utveckla sig som fotbollspelare.

Har du pratat med några andra brasilianare som har varit här innan du kom hit och tog beslutet att spela för Kalmar FF?
- Jag har pratat med Romario Marques Rodrigues. Vi kommer från samma stad. Han berättade om förenigen och hur strukturen ser ut. Allt han berättade var enbart positivt vilket stärkte det intrycket jag fick när jag sökte information om föreningen. Han sa att Kalmar FF tar väldigt väl hand om de som kommer hit och har en bra historia med spelare från Brasilien. Jag tvekade aldrig i mitt val på att detta var rätt alternativ för mig.

Vad hoppas du åstadkomma under din tid i Kalmar FF?
- Jag hoppas kunna tillföra mål genom att använda min fart som är en av mina styrkor. Men givetvis även att jobba hårt i det defensiva och ligga rätt taktiskt.

Hur skulle du beskriva dig själv som fotbollsspelare?
- Jag har en bra egenskap i min fart kombinerat med bra teknik och bra avslut.  

Vad vet du om svensk fotboll?
- Jag har inte så bra koll. Men jag vet hur strukturen ser ut under året med Svenska Cupen och Allsvenskan etc.

Vilken position spelar han helst på?
- Jag ser mig först och främst som en ytterforward.

Vill du skicka med någon hälsning till Kalmar FF:s supportrar?
-  Jag vill tacka föreningen och gud att jag är här. Vill även lyfta fram betydelsen av att Nanne Bergstrand och Mattias Rosenlund åkte till Brasilien för att träffa mig personligen. Det betydde oerhört mycket för mig och stärkte intrycket. Till fansen vill jag hälsa att de kommer få se en spelare som är oerhört motiverad och som är glad att vara här. Jag kommer ge allt på träningar och matcher. Tillsammans ska vi försöka vinna så många matcher som möjligt för Kalmar FF! 

Fler nyheter

Nu på torsdag släpps säsongskorten

Säsongskortssläpp 2019
Dec 18
Nu på torsdag släpps säsongskorten

Kalmar FF i ny satsning där ungdomar i utanförskap ska få arbete

KFF i samarbete med Arbetsförmedlingen och Kalmar kommun
Dec 13
Kalmar FF i ny satsning där ungdomar i utanförskap ska få arbete

"Jag ser fram emot att visa vad jag kan"

Nyförvärvet York Rafael berättar om känslan att komma till Kalmar FF
Dec 12
"Jag ser fram emot att visa vad jag kan"

York Rafael klar för Kalmar FF!

Yttermittfältare ansluter inför 2019
Dec 11
York Rafael klar för Kalmar FF!

Kalmar FF startar hemma mot Sirius

Allsvenska spelschemat klart
Dec 11
Kalmar FF startar hemma mot Sirius

Emin Nouri förlänger avtalet med Kalmar FF

Ytterbacken klar för ytterligare 1 år
Dec 10
Emin Nouri förlänger avtalet med Kalmar FF

Hampus Strömgren förlänger med Kalmar FF

Målvakten klar för ytterligare ett år
Dec 10
Hampus Strömgren förlänger med Kalmar FF