"Jag har en positiv känsla inför det som väntar"

Publicerades Thursday, 1 March, 2018 15:55

Med fyra poäng på två matcher i gruppspelet väntar en måstematch nu på lördag för Kalmar FF.  Tre poäng är det enda som gäller mot Östersunds FK för att kunna nå avancemang till Svenska Cupens kvartsfinal. Vi tog ett snack med Herman Hallberg för att höra hur han ser på helgens match. 

Det kändes som ett klart steg framåt senast mot Trelleborgs FF. Hur upplevde du matchen? 
- Det kändes bra efter matchen. De fick ett tidigt mål men vi fortsatte att gnugga på och ge varandra energi. Där visar vi på styrka och framförallt en god moral. Till slut gav det utdelning och jag tycker vi äger matchen totalt efter det.  

Är det några särskilda delar du känner att ni behöver fortsätta jobba med för att komma upp i nivå?
- Generellt handlar det om att lyfta alla bitar ytterligare ett snäpp och göra det vi tränar på dagligen ännu tydligare. Men vi är på god väg och jag har en positiv känsla inför det som väntar. 

Helhetsupplägget ser lite annorlunda ut i år för er spelare. Bland annat har ni teoripass kontinuerligt för att öka förståelsen kring det taktiska. Dessutom har ni ökat upp passen kring mental träning. Hur upplever du skillnaderna för er spelare?
- Jag upplever detta som väldigt positivt. Det är två delar som är väldigt viktiga inom fotbollsvärlden och jag är glad att vi lägger stort fokus på det. Teoripassen är väldigt bra för hela gruppen och jag känner att det finns en tydlighet kring vad vi ska göra där ute. 

Nu på lördag väntar match mot Östersund. En match ni måste vinna för att gå vidare i Svenska Cupen. Hur går dina tankar kring matchen?
- Det är ett väldigt bra lag vi möter som gått bra ute i Europa. Men vi fokuserar på oss själva och vet att vi har goda chanser att vinna. Hela laget är taggade på att göra en bra prestation uppe i Östersund. Sen får vi hoppas att det räcker hela vägen. 

Det är en hel del nya spelare i laget inför denna säsongen. Är det en parameter som gör att det tar lite extra tid att bli samspelta och lära känna varandras roller där ute på planen?
- Alla nyförvärv har kommit in väldigt bra i laget. De har hittat sina nya roller ganska fort och jag känner att vi hittar varandra bra där ute. Men givetvis tar det tid när det är en ny grupp. Samtidigt är det inga problem. Det känns alltid positivt när vi får in nya spelare med kvalité. 

Både du och laget stod för en fantastiskt höstsäsong i fjol. Finns det något positivt mentalt från den prestationen att ha med sig in till denna säsongen?
- Vi byggde upp ett bra självfötroende i gruppen undet höstsäsongen. Vi vet om att vi är starka och väldigt svåra att möta när vi kommer upp på den nivån. Det tror jag är positivt att ha med sig in till detta året. 

Lördagens match mot Östersunds FK spelas på Jämtkraft Arena med start kl.14.00. Är du inte på plats så är du välkommen till Kalmar FF:s officiella sportbar O´Learys. Boka ditt bord redan idag på 0480-49 37 76. 

Fler nyheter

Idag släpps biljetterna!

Köp dina biljetter till hemmapremiären
Mar 21
Idag släpps biljetterna!

"Väldigt nöjd med attityden och arbetsmoralen!"

Rydström efter U21-matchen mot HIF
Mar 20
"Väldigt nöjd med attityden och arbetsmoralen!"

Lunchmeny v.12

Veckans meny hos Guldfågeln Arena Restaurang & Konferens
Mar 19
Lunchmeny v.12

"Jag är taggad inför uppgiften"

Mahmoud Eid kallad till Palestinas landslag
Mar 19
"Jag är taggad inför uppgiften"

U21: Söderberg tillbaka mot HIF!

Match på Olympiafältet i Helsingborg
Mar 19
U21: Söderberg tillbaka mot HIF!

Träningsschema v.12

Veckans träningstider + match
Mar 19
Träningsschema v.12

"Vi har kvalité i den här gruppen"

Papa Diouf efter 1-1 mot IFK Norrköping
Mar 17
"Vi har kvalité i den här gruppen"

Oavgjort mot IFK Norrköping

Rasmus Elm målskytt
Mar 17
Oavgjort mot IFK Norrköping

Startelvan mot IFK Norrköping!

Dagens elva
Mar 17
Startelvan mot IFK Norrköping!

"Det byggs upp en inre motivation att träna hårdare!"

Intervju med Tobias Eriksson inför morgondagens match mot IFK Norrköping
Mar 16
"Det byggs upp en inre motivation att träna hårdare!"