Rydström inför matchen mot Brommapojkarna

Publicerades Friday, 28 September, 2018 18:20

Det blev förlust i gårdagens match mot BK Häcken på Guldfågeln Arena. På söndag är det dags för match igen när IF Brommapojkarna kommer på besök. Vi träffade Henrik Rydström efter fredagens förmiddagsträning för att höra hur han ser på uppgiften. 

- De bytte tränare för några matcher sedan och jag har sett alla matcher sedan dess. Matchen mot Djurgården såg jag bland annat på plats. Det är ett lag som är bekväma med att äga bollen men också med att ha ett lägre försvarsspel och satsa på kontringsspel. De har gjort det tufft för sina motståndare den senaste tiden och det kommer bli en utmaning för oss, säger Henrik Rydström. 

BP placerar sig på kvalplats i dagsläget där endast bättre målskillnad gör att Sirius är en placering före. Vad är den största utmaningen med att möta ett lag i den situationen? 
- Det är klart att varje match just nu är som en cupfinal för deras del. De kommer kriga för varje millimeter. Det gäller att vi kan hantera om matchen blir annorlunda än vad vår "gameplan" är och vara flexibla med att hantera den matchutvecklingen. 

Matchen på söndag är tredje matchen på en vecka. Hur mycket sliter det på truppen?
- Vi visste det skulle vara tätt med matcher och har tränat tuffare i perioden innan för att kunna ha en annan typ av träning dessa dagarna. Du får inte så mycket tid att slipa på några detaljer. Det handlar mer om att påskynda återhämtningen. Vi får göra en bedömning imorgon vilket det slitit mest på och se ifall vi behöver avlasta någon. 

Resultaten har varit lite sämre under den senaste tiden och det är mycket besvikelse utifrån. Hur mycket märker ni ledare och spelare av det?
-  Publiken spelar en större roll än vad de kanske själva tror. Det blir en stor skillnad när publiken bestämmer sig för att stötta och utgå från att spelarna gör allt de kan ute på planen. Men ofta är det mycket frustration inblandat när man går till arenan och förväntar sig att vi ska vinna enkelt. Sedan kanske det inte blir så och då blir det en besvikelse. Det har jag full förståelse för. Men för spelarna hade det varit underbart att få energi och stöttning hela vägen in i mål. 

Ni gör en bra första halvlek mot Häcken men tappar matchen i andra, både spel- och resultatmässigt. Vad har ni sagt till varandra efteråt?
- Vi var väldigt besvikna på hur matchen utvecklade sig. Dels är Häcken ett väldigt bra lag. De har en individuell skicklighet som få av de andra lagen besitter. Sedan kände vi även att det var saker som vi kunde påverka som avgjorde matchen. Vi löpte inte tillräckligt mycket samtidigt som vi var osynkade mellan lagdelarna. Vi visste att Häcken skulle komma ut som ett nytt lag i andra halvlek, ändå blir vi helt förlamade. Det är det som gör fotboll så intressant. Där gäller det att vi pratar och drar lärdom av den situationen som uppstod och hur vi kan hantera det i framtiden. 

Köp din biljett till söndagens match mot Brommapojkarna här!

Fler nyheter

Skada sätter stopp för provspelare

Araphat lämnar Kalmar under dagen
Oct 17
Skada sätter stopp för provspelare

Information inför kvällens landskamp

Heja fram Sverige på Guldfågeln Arena
Oct 16
Information inför kvällens landskamp

Tisdagsträning på klassisk mark

Bilder från dagens träning
Oct 16
Tisdagsträning på klassisk mark

Succé i landslagsdebuten för Magnusson

KFF-mål i blågult
Oct 15
Succé i landslagsdebuten för Magnusson

Nyheter i KFF-shopen

Nya produkter i sortimentet
Oct 15
Nyheter i KFF-shopen

Träningsschema v.42

Kalmar FF:s schema under veckan
Oct 15
Träningsschema v.42

Häng med Supporterunionen till Stockholm

Resa till Hammarby borta
Oct 14
Häng med Supporterunionen till Stockholm

U19: Storseger mot GAIS

Ahl-Holmström fyramålsskytt
Oct 13
U19: Storseger mot GAIS

Hallberg inkallad till U21-landslaget

Herman Hallberg ersätter Irandust
Oct 13
Hallberg inkallad till U21-landslaget