Henrik Rydström inför matchen mot GIF Sundsvall

Publicerades Sunday, 7 October, 2018 16:54

Kalmar FF genomförde under söndagen det sista träningspasset innan laget satte sig på flyget upp mot Sundsvall. Vi tog ett snack med tränaren Henrik Rydström innan laget klev på planet från Kalmar för att höra hur han ser på måndagens drabbning. 

Hur ser du på GIF Sundsvall?
- Jag var imponerad av de redan förra året när vi vann med 3-1 borta. Det fanns aldrig någon trygghet även om vi ledde med 3-0. De kontrollerade det mesta men hade inte riktigt spetsen offensivt då. Sedan har Joel Cedergren fått möjlighet att jobba långsiktigt med spelarna, viket man ser effekten av nu. Det är ett lag som gjort det bra med små medel och har träffat rätt i scoutingen av spelare. De har även en tydlig spelidé som man jobbat med under längre tid och har också en styrka i att man kan frångå den spelidén när det behövs, som tex. mot Malmö borta.

Är du förvånad att de gått så starkt under året?
- När vi vann borta i fjol var det kris i Sundsvall. Dagen efter matchen läste jag rubriken i lokaltidningarna: ”Klockan klämtar för Joel”. Han ansågs vara en av de sämsta tränarna i Allsvenskan för Sundsvall historiskt sett. Publiken muttrade och var oerhört frustrerade trots att de spelmässigt körde över oss. Då var det på gränsen att han skulle få sparken om man tolkade media rätt. Det är en eloge till Sundsvall att de vågade tro på det de höll på att bygga upp. Nu går de mot en av sina bästa säsonger på väldigt många år. Man bestämde sig för att vara tydliga i det man gör trots att man tappar spelare. Det är imponerande och inspirerande.

Om vi tittar på hur veckan varit för er. Kan du berätta var ni lagt ert fokus under veckan?
- Vi hade tre matcher förra veckan. Därför har mycket handlat om att fortsätta återhämtningen så att vi kan komma in 100% fräscha till morgondagens match. Förra veckan blev inte så många träningar vilket gör att vi försökt optimera återhämtningen och ha hög fart på träningarna när det ska vara det. Sedan har vi jobbat med hur vi kan ta oss an Sundsvalls styrkor och även nyttja deras svagheter. Mycket handlar också om vad vi gjort bra och mindre bra de senaste matcherna. Sedan tittar vi på hur mycket av det vi kan rätta till inför kommande matchen.
 
Känner du att ni är på rätt väg att hitta någonting hållbart?
- Mycket just nu handlar om att skapa ett spel som vi är övertygade om kommer leda till sportslig framgång på sikt. Vi hamnar i andra typer av situationer än tidigare då vi har ett större bollinnehav, vilket gör att vi har andra utmaningar att hantera. Mycket handlar därför om att hålla uppe koncentrationen, då motståndarna skapar färre målchanser på oss än tidigare. Det är lätt att man faller in i en falsk trygghet att vi har kontroll på matchen när man har ett stort bollinnehav. Där har vi mycket att jobba på fortfarande.

Hur är läget i truppen inför matchen?
- Måns Söderqvist, Jajá och Gbenga Arokoyo missar matchen pga skador. Rasmus Elm är avstängd. Chima Akas är tillbaka i träning och vi får göra en bedömning om han kan vara aktuell för spel. Filip Sachpekidis tränar men har fortfarande en bit kvar innan han är redo för match. 

Hur ser era förberedelser ut inför morgondagen? 
- Vi tränade ett pass under eftermiddagen idag och flyger strax upp till Sundsvall. Eftersom det är kvällsmatch under morgondagen kommer vi ha aktiviteter på plats med hela laget för att hålla oss fräscha fram till matchstart. Vi är taggade inför uppgiften.

Fler nyheter

Seger för U19-laget mot HIF

4-1 på Gasten IP
Oct 19
Seger för U19-laget mot HIF

Truppen mot IFK Norrköping

Inför söndagens match
Oct 19
Truppen mot IFK Norrköping

"Jag hoppas på ett fullsatt hemmastå nästa helg"

Piotr Johansson om kampen för ett nytt allsvenskt kontrakt, supportrarnas stöd och hur läget är inför söndagens match mot IFK Norrköping
Oct 18
"Jag hoppas på ett fullsatt hemmastå nästa helg"

TV: York Rafael inför matchen mot IFK Norrköping

Tre minuter med York Rafael
Oct 17
TV: York Rafael inför matchen mot IFK Norrköping

U19: Oavgjort borta mot IFK Norrköping

Stark upphämtning gav 3-3 på Östgötaporten
Oct 16
U19: Oavgjort borta mot IFK Norrköping

Besökarinformation inför söndagens match mot IFK Norrköping

Information till dig som besökare
Oct 16
Besökarinformation inför söndagens match mot IFK Norrköping

Sammanfattning från måndagens landslagsspel

Succé för Fidan Aliti i EM-kvalet
Oct 15
Sammanfattning från måndagens landslagsspel

Speltid för KFF-spelare i landslaget

Sammanställning över helgens landslagsuppdrag
Oct 14
Speltid för KFF-spelare i landslaget

Träningsschema och matcher v.42

Veckans träningsschema för Kalmar FF
Oct 14
Träningsschema och matcher v.42