Fidan Aliti klar för Kalmar FF!

Publicerades Sunday, 3 February, 2019 22:26

Ikväll blev det klart att mittbacken Fidan Aliti blir Kalmar FF:s femte nyförvärv inför säsongen. Han kommer närmast från KF Skenderbeu i den albanska högstaligan och har skrivit på ett fyraårskontrakt med föreningen. Under kvällen har han genomgått en läkarundersökning i Köpenhamn och följer imorgon med resten av laget till träningslägret i Belek, Turkiet.  

- Det känns väldigt skönt att allting är klart. Jag är oerhört glad att ha skrivit på kontraktet med Kalmar FF och ser fram emot att träffa mina nya lagkamrater. Jag vill även rikta ett stort tack till sportchefen och tränaren i Kalmar FF som verkligen visat att de vill satsa på mig, säger Fidan Aliti.

Fidan Aliti debuterade för det albanska landslaget 2014 och noterades för två landskamper innan han 2016 tog steget över för att representera Kosovo. Där har det blivit totalt elva landskamper. Sex stycken i Nations League, fyra träningsmatcher och en match i VM-kvalet.

Han har i sitt tidigare klubblag använts både som vänsterback och mittback även om den sistnämnda positionen är där han använts mest frekvent. Under den gångna säsongen med KF Skenderbeu har han gjort sjutton matcher som mittback och tre som vänsterback.

- Jag tycker själv att jag har bäst kvalitéer som mittback då jag gillar duellspelet och kämpar hårt för varje boll. Men jag ser mig även som en bra passningsspelare, vilket är en viktig egenskap med hur dagens fotboll ser ut. 

Det har under vintern ryktats om flertalet klubbar som jagat Fidans namnteckning. Till slut föll valet på Kalmar FF. Mycket tack vare den plan som han fått presenterat för sig från ledningen, om hur man ser på hans roll i laget.

- Det har varit mycket snack om vad det ska bli men jag kände att Kalmar FF presenterade den bästa helheten för mig. Det fanns en tydlighet i hur de vill använda mig som spelare och även gällande vad det finns för strategi framåt för föreningen, säger Fidan Aliti.  

Sportchef Thomas Andersson-Borstam
- Fidan är en vänsterfotad försvarsspelare som både kan spela mittback och vänsterback. Han är snabb, explosiv och bra i huvudspelet samtidigt som han har kvalitéer både i det korta och långa passningsspelet.

Vi hälsar Fidan Aliti hjärtligt välkommen till Kalmar FF!

Fler nyheter

U19: Oavgjort mot Helsingör

Schylström tvåmålsskytt för KFF
Feb 21
U19: Oavgjort mot Helsingör

U19: Oavgjort mot Bröndby

Crona tvåmålskytt
Feb 19
U19: Oavgjort mot Bröndby

Hákon Rafn Valdimarsson testar med Kalmar FF

Provspelare anländer på torsdag
Feb 19
Hákon Rafn Valdimarsson testar med Kalmar FF

"Vi står för en stabil defensiv insats"

Viktor Elm efter 2-0 mot Dynamo Brest
Feb 16
"Vi står för en stabil defensiv insats"

TV: Höjdpunkter från dagens match

Se målen från matchen mot Dynamo Brest
Feb 16
TV: Höjdpunkter från dagens match

Seger i träningslägrets sista match

Fröling och Elm målskyttar!
Feb 16
Seger i träningslägrets sista match

U19: Johan Arvidsson tremålsskytt mot Elfsborg!

U19-laget fortsätter imponera
Feb 15
U19: Johan Arvidsson tremålsskytt mot Elfsborg!