"Vi har en klar bild över vilka positioner och spelartyper vi vill ha in"

Publicerades Wednesday, 17 July, 2019 19:27

Vi träffade Kalmar FF:s tillförordnade sportchef Jesper Norberg efter onsdagsträningen för att höra hur tankarna går kring transferfönstret som öppnade i måndags (15 juli) och är öppet fram till den 11 augusti. 

Transferfönstret har öppnat och det finns givetvis en stor nyfikenhet om hur föreningen kommer agera. Hur ser det kommande arbetet ut och kommer det att dyka upp några nya spelare under detta fönstret? 
- Det kommer definitivt dyka upp nya spelare under detta fönster. Jag för redan samtal med några klubbar om specifika spelare och vi jobbar hårt på att kartlägga rätt spelartyper som kan komma in och göra oss bättre direkt. Detta arbete har pågått sedan jag fick den här tjänsten för två veckor sedan. Det är alltid en relativt lång process som pågår länge innan en spelare presenteras så för utomstående kan det tyckas vara lite stiltje men det är det definitivt inte för oss som jobbar med det. 

Vad är det specifikt ni söker efter?
- Vi har en klar bild över vilka positioner och spelartyper vi vill ha in. Det handlar mest om offensiva spelare men även på positioner som gör att vi kan utnyttja spelare vi redan har i mer offensiva roller. Förutom det gör ju skadeläget på tex Piotr att vi också behöver titta på spelare i den positionen.

På samma sätt har det aviserats tidigare att ni vi vill sälja en del spelare. Hur ser du på den processen och kommer det försvinna några spelare under detta fönstret?
- Samma svar här. Det kommer att röra på sig och vi har flera spelare med utgående kontrakt. Det är också ett måste för att vi ska kunna ta in spelare, såväl ekonomiskt som sportsligt. Ledningsgruppen har ett tydligt mål från styrelsen och det ligger på mig att utföra det arbetet. Jag har bara jobbat med det i två veckor men är säker på att vi lyckas med de uppsatta målen.  

Det har ryktats en del kring utländska klubbar för Fidan Aliti som stått för en väldigt fin vårsäsong. Kan du berätta om det finns någon konkret intresse just nu för honom eller för några andra spelare i truppen?
- Det finns inget konkret intresse kring Fidan i dagsläget även om det alltid finns förfrågningar kring våra tongivande spelare. 

Lumala Abdu som är utlånad till Syrianska stod för väldigt fina insatser i afrikanska mästerskapen för Uganda. Har det varit något konkret intresse för honom efter mästerskapet?
- Ja, otroligt kul för Lumala att han gjorde en så bra turnering för sitt landslag och fick visa vilken kvalitet han har.  Det är flera klubbar som visat intresse efter och det är ett betyg på hans fina insatser.

Vi har en ganska ansträngd tabellposition just nu. Kan vi stå emot och behålla våra nyckelspelare om det kommer in något konkret intresse från utländska klubbar?
- Ja, det är klart att det beror hur ekonomin ser ut från fall till fall. Det viktiga är att  vi efter att fönstret stängt står med en starkare trupp än idag.

Efter att Thomas Andersson-Borstam lämnade som sportchef har ni bildat en sportslig ledningsgrupp med dig, Magnus Pehrsson, Jens Nilsson och Mattias Rosenlund. Hur tycker du att rollerna har satt sig?
- Det har fungerat bra. Det är ju på ett sätt inget nytt för vi satt i en likande grupp med Thomas då han var kvar men det har blivit mer uttalat nu och Jens har tillkommit vilket är bra för att tydligare länka ihop A och akademins verksamheter. Skillnad i arbetsuppgifter har mest legat i min roll än så länge men det har inte varit några konstigheter. Vårt mål är att bygga KFF tillsammans mot framtiden.

Är man nöjd med de värvningar man gjorde inför säsongen?
- Ja och nej. Tre av våra nyförvärv, Rafinha, Henrik och Chidi har haft skador/sjukdomar som gjort att de inte kunnat vara med och visa sin potential så de får vi vänta med att bedöma. Men det är såklart tråkigt att vi haft de problemen på spelare som är tänkt att vara med och bära laget. Det är inget vi kunnat påverka utan får acceptera. De som däremot spelat, Fidan och Piotr är vi väldigt nöjda med. York är en ung spelare som har haft den utveckling vi räknat med och tagit stora steg under våren så där är vi också nöjda. Maxwell har inte fått ut sin potential ännu men har en bra attityd och arbetar hårt på att höja sin nivå. Viktor Noring har bidragit mycket med sin rutin och gjort målvaktskonkurrensen starkare. El Kabir kan vi med facit i hand säga att det inte var en lyckad värvning med tanke på hans fysiska status då han kom. Däremot jobbade han hårt för att bidra och gjorde också det i en del av matcherna.

Fler nyheter

Seger för U19-laget mot HIF

4-1 på Gasten IP
Oct 19
Seger för U19-laget mot HIF

Truppen mot IFK Norrköping

Inför söndagens match
Oct 19
Truppen mot IFK Norrköping

"Jag hoppas på ett fullsatt hemmastå nästa helg"

Piotr Johansson om kampen för ett nytt allsvenskt kontrakt, supportrarnas stöd och hur läget är inför söndagens match mot IFK Norrköping
Oct 18
"Jag hoppas på ett fullsatt hemmastå nästa helg"

TV: York Rafael inför matchen mot IFK Norrköping

Tre minuter med York Rafael
Oct 17
TV: York Rafael inför matchen mot IFK Norrköping

U19: Oavgjort borta mot IFK Norrköping

Stark upphämtning gav 3-3 på Östgötaporten
Oct 16
U19: Oavgjort borta mot IFK Norrköping

Besökarinformation inför söndagens match mot IFK Norrköping

Information till dig som besökare
Oct 16
Besökarinformation inför söndagens match mot IFK Norrköping

Sammanfattning från måndagens landslagsspel

Succé för Fidan Aliti i EM-kvalet
Oct 15
Sammanfattning från måndagens landslagsspel

Speltid för KFF-spelare i landslaget

Sammanställning över helgens landslagsuppdrag
Oct 14
Speltid för KFF-spelare i landslaget

Träningsschema och matcher v.42

Veckans träningsschema för Kalmar FF
Oct 14
Träningsschema och matcher v.42