"Det känns som en väldigt bra möjlighet att komma hit"

Publicerades Thursday, 18 July, 2019 16:30

Idag på eftermiddagen blev det klart att mittfältaren Samuel Adrian ansluter på lån från Malmö FF. Efter en period med lite mindre speltid hoppas han få ny fart på sin karriär under hösten i Kalmar FF. 

- Min karriär som fotbollsspelare började i en liten klubb i Skåne som heter Blentarps BK. Därifrån gick jag till Malmö FF när jag var åtta år gammal. Sedan har det fortsatt därifrån hela vägen upp där jag under fjolåret skrev på ett A-lagskontrakt. Det har blivit en del matcher i Allsvenskan men även under kvalspelet i Champions League.

Vad var det som gjorde att valet föll på Kalmar FF?
- Det känns som en väldigt bra möjlighet för mig att komma hit och få speltid. Jag fick en bra bild direkt av både staden och föreningen. Magkänslan har varit god hela vägen och det har underlättat för mig att jag vet vem tränaren är sedan tidigare. Jag hade honom i Malmö FF och vet att det är en bra tränare som har bra koll på mina kvalitéer, vet vad jag går för och vet vad jag är för typ av spelare.

Vilka är dina främsta kvalitéer som som fotbollsspelare?
- I grunden är jag en central mittfältare med bra vänsterfot som jobbar hårt och har ett bra passningsspel. Förhoppningsvis kan jag hjälpa laget här under hösten så att vi tillsammans kan bli ännu bättre. 

När fick du höra om intresset från Kalmar FF?
- Det har gått rätt snabbt. När KFF hörde av sig ville jag kolla lite hur de såg på mig och vad det skulle innebära att komma hit. När jag hade fått hela bilden kändes det bra. Det är därför jag valt att komma hit.

Varmt välkommen till Kalmar FF, Samuel Adrian!

Fler nyheter

Seger i Svenska Cupen

York Rafael matchvinnare för Kalmar FF
Aug 21
Seger i Svenska Cupen

Startelvan mot FC Rosengård

Inför kvällens match
Aug 21
Startelvan mot FC Rosengård

Nytt avsnitt av Studio Kalmar FF ute

Jesper Norberg & Karl Holst i första avsnittet
Aug 20
Nytt avsnitt av Studio Kalmar FF ute

Truppen mot FC Rosengård

Inför morgondagens match i Svenska Cupen
Aug 20
Truppen mot FC Rosengård

U19: Noa Lingeskog ansluter till Kalmar FF

Offensiv mittfältare klar för U19-laget
Aug 20
U19: Noa Lingeskog ansluter till Kalmar FF

Isak Jansson flyttas upp i A-truppen

U19-spelare uppflyttad
Aug 19
Isak Jansson flyttas upp i A-truppen

Välkommen på medlemsträff

Medlemsträff på Guldfågeln Arena
Aug 19
Välkommen på medlemsträff

Träningsschema v.34

Träning + matcher i veckan
Aug 19
Träningsschema v.34

Seger på Friends Arena!

Jakobsen och Aliti segerskyttar
Aug 18
Seger på Friends Arena!

Seger för U19-laget mot Hammarby

Ossian Hallberg och Arton Podrimcaku målskyttar
Aug 17
Seger för U19-laget mot Hammarby