Magnus Pehrsson kliver av sitt uppdrag som huvudtränare

Publicerades Thursday, 31 October, 2019 15:17

I eftermiddags meddelade Magnus Pehrsson, på en presskonferens på Guldfågeln Arena, att han lämnar sitt uppdrag som huvudtränare i Kalmar FF.

Magnus Pehrsson
- Jag har valt att kliva av uppdraget som chefstränare för Kalmar FF. Det har jag gjort för att fokuset hamnat för mycket på mig de senaste dagarna. Vi har haft ganska långa diskussioner den här veckan med vad som är bäst för Kalmar FF på lördag. Jag har erfarenhet från när det blir väldigt rörigt och fokus på olika saker. Då brukar det vara svårt för en spelargrupp att hantera det och prestera som bäst. Det är naturligtvis ett väldigt tråkigt beslut att ta. Men jag känner att det här laget behöver inte en elefant i rummet som allt fokus handlar om. Vilket jag själv har varit nu. Det här laget behöver lugn och ro och totalt fokus på matchen. Det tycker jag att de ska ha. Därför är det betydligt bättre att Jens Nilsson kommer leda laget på lördag. Sedan kan man prata om hur det här har kommit till. Den här veckan efter Falkenbergsmatchen har skapat splittringar, skrivits mycket och varit turbulent.

- De två saker som ligger mig varmast om hjärtat är kärleken och familjen. Det tog jag ställning för. Jag stod upp mot ett aggresivt och hatfullt beteende som vi ser i stora delar. Vad efterspelet blev av det blev väldigt lite stöttning. Mer på vad jag gjorde fel. Situationen blev fel men att det bara suddas ut ur folks medvetande är ett samhällsproblem. Det ställer jag inte upp på riktigt. Det som även har utelämnats lite i media är varför jag inte var på träningen i måndags. Alla som följt min tid här vet att jag gjort mest timmar i den här föreningen vad gäller mitt arbete. Men min familj och mina barn tog det väldigt hårt efter det dem var med om. Jag kunde inte åka hit i måndags efter hur de mådde och kände sig. Att det inte fanns en förståelse för det utifrån. Det går emot mina värderingar. Det är den känslomässiga sidan hos mig själv. Huvudsyftet till att jag kliver av är att Kalmar FF ska få så bra förutsättningar inför lördagens match som möjligt. 

Mattias Rosenlund, klubbchef Kalmar FF
- Vi har haft mycket möten i ledningsgruppen. Det ena har avlöst det andra. Min bild av det hela är att vi denna veckan velat samla energi inför lördagens match. Min och styrelses bild på Magnus arbete har inte förändrats en millimeter sedan vi anställde dem. Vi hade en tydlig bild vad vi ville göra. Magnus presenterade en strategi hur en trupp ska byggas. Vi är inne i den processen fullt ut. När jag kom till jobbet idag var tankarna att vi ska samla energi inför lördagens match och fokusera på det. Efter förmiddagens samtal får jag ändå hylla Magnus att han är oegoistisk i sitt beslut att avgå. Han gör det för Kalmar FF. Det är stort av honom i den stunden.

- Jag var med och såg Magnus familj hur de mådde efter händelsen mot Falkenberg. Jag har största respekt för den biten. Fotboll är viktigt men familjen är det viktigaste. Jag kan bara acceptera Magnus beslut. Det är ett tråkigt beslut. Han har jobbat oerhört många timmar varje dag för att göra föreningen bättre. Det ska han ha all cred för. Sedan har inte resultatet varit med oss och den här veckan har varit stökig. Det går inte säga någonting annat. Det är med sorg i hjärtat att våra vägar skiljs arbetsmässigt idag. Men det är så det är och föreningen har accepterat Magnus uppsägning. 

Under lördagens match mot IK Sirius kommer Jens Nilsson leda laget tillsammans med Jörgen Petersson och Stefan Larsson. 

Fler nyheter

Karl Holst klar för ytterligare ett år

Viktig pusselbit på plats inför 2020
Nov 15
Karl Holst klar för ytterligare ett år

Gruppspelet lottat i Svenska Cupen

KFF ställs mot AIK, ÖIS och J-Södra
Nov 11
Gruppspelet lottat i Svenska Cupen

Kontraktet säkrat på Guldfågeln Arena!

KFF klart för Allsvenskan 2020
Nov 10
Kontraktet säkrat på Guldfågeln Arena!

Truppen mot IK Brage

Inför söndagens match
Nov 09
Truppen mot IK Brage

Stort intresse för söndagens kvalmatch

Köp din biljett till söndagens match
Nov 08
Stort intresse för söndagens kvalmatch

Nils Fröling i blågult

KFF-spelare i U21-landslaget
Nov 07
Nils Fröling i blågult

Seger i första kvalmatchen

Herrem och Fröling målskyttar
Nov 06
Seger i första kvalmatchen

Information till dig som ska stötta Kalmar FF i Borlänge

Supporterinformation från KFF:s SLO
Nov 06
Information till dig som ska stötta Kalmar FF i Borlänge

Truppen mot IK Brage

Inför onsdagens kvalmatch
Nov 05
Truppen mot IK Brage