Archford Gutu målskytt i landslaget

9 september, 2012 |

Archford Gutu målskytt när Zimbabwe besegrade Angola i kvalet till afrikanska mästerskapet

I Allsvenskan är han fortfarande mållös. Men i kvalet till afrikanska mästerskapet gjorde Kalmar FF:s Archford Gutu mål när Zimbabwe besegrade Angola med 3-1 på hemmaplan under söndagen.

Zimbabwe besegrade Angola med 3-1 i Harare i det första av två möten i kvalet till det afrikanska mästerskapet. Segern grundlades i första halvlek efter att ”The Warriors” haft en 3-0-ledning i halvtid. Angola reducerade efter en knapp timmes spel.

Glädjande var att Archford Gutu, som fanns med i startelvan, noterades i målprotokollet efter att ha nickat in 3-0-målet i den 34:e minuten.

Zimbabwe har med dagens resultat skaffat sig ett bra utgångsläge inför returen som spelas 12 oktober i Angola.